ایمنی آسانسور کارگاهی

ایمنی آسانسور کارگاهی

دستورالعمل ایمنی آسانسور کارگاهی

نکات ایمنی آسانسور کارگاهی و دیگر تجهیزات صنعتی همیشه واجب است .از آنجایی که از آسانسور کارگاهی در صنایع مختلف استفاده میشود و کاربردهایی مانند جا به جایی مصالح و افراد را دارند، مهم است که شرایط ایمنی آنها به بهترین نحو بررسی شود تا از بروز هرگونه آسیب یا خسارت و به خطر افتادن جان و مال افراد جلوگیری شود. در ادامه به مواردی که تعیین کننده ایمنی یک آسانسور کارگاهی هستند میپردازیم.

چک لیست ایمنی آسانسور کارگاهی

1.سیستم ایمنی پاراشوت آسانسور

یکی از مهم ترین عامل هایی که در چک لیست ایمنی آسانسورها قرار میگیرد، سیستم ایمنی پاراشوت است به طوری که وجود هرگونه بار اضافی، خرابی یا پارگی سیم ها مانند سیم بکسل، سرعت بیش از حد مجاز و .. را بررسی کرده و موجب توقف آسانسور به صورت خودکار در مواقع اضطراری می شود. معمولا در تمامی آسانسور کارگاهی مستر ساخت ایم مورد لحاظ شده اند و عملکرد صحیح آن در سرویس های دوره ای آسانسور مورد بررسی قرار می گیرد.

  • در نظر داشتن ظرفیت آسانسور

یکی دیگر از عواملی که در دستور عمل ایمنی آسانسور کارگاهی اهمیت زیادی دارد اما متاسفانه به آن توجه زیادی نشده است، ظرفیت اسمی آسانسور است.

    • بارگذاری صحیح: باید حد بار مجاز آسانسور دقیقا رعایت شود تا از وقوع حوادث جلوگیری گردد.
    • توزیع مناسب بار: بار باید به‌طور یکنواخت داخل آسانسور توزیع شود.

به طور معمول آسانسورهای کارگاهی دارای ظرفیت های  مشخصی میباشند و مدیران پروژه، کارگران که با این آسانسورها سر و کار دارند باید مواد یا مصالح و بار مورد نظر خود را به صورت متعادل وارد آسانسور کنند تا از وارد شدن فشار به کابین جلوگیری شود.

  •  سیم بکسل آسانسور

سیم بکسل به دلیل اهمیتی که در حمل بار و مسافران ایجاد میکند، باید به طوری طراحی شود تا از سایش یا پارگی آن جلوگیری شود، به همین منظور قطر سیم بکسل های آسانسورهای کارگاهی نسبت به سایر آسانسور ها باید بیشتر باشد. و این کار موجب مقاومت بیشتر در برخورد با مصالح و مواد سنگین تر میشود.

هرگونه آسیب به سیم بکسل آسانسور میتواند تاثیر منفی متسقیمی بر روی کارایی آسانسور بگذارد.

  • وجود دستورالعمل های ایمنی و اطلاع رسانی به پرسنل

پس از نصب و راه اندازی آموزش دستورالعمل های ایمنی آسانسور کارگاهی به کارگران امری الزامی بوده و نظارت بر رعایت آن نیز توصیه میشود. آموزش کارکرد و استفاده ایمن از آسانسور کارگاهی به کاربران ارائه شود. اطمینان حاصل کنید که کاربران اهمیت پیروی از دستورالعمل های ایمنی و گزارش هر گونه مشکل یا نگرانی را درک می کنند.

  • طرح واکنش اضطراری:
    یک طرح واکنش اضطراری در صورت خرابی یا تصادف آسانسور تهیه کنید. اطمینان حاصل کنید که همه پرسنل نقش ها و مسئولیت های خود را در واکنش به شرایط اضطراری می دانند.
  • . رعایت مقررات
    با مقررات محلی و ملی مانند دستورالعمل های OSHA آشنا شوید و از رعایت تمام استانداردهای مربوطه اطمینان حاصل کنید.
  • ایمنی قرقره آسانسور

از آنجایی که قرقره ها نقش حیاتی در انتقال نیرو و بار در آسانسور را دارند، باید از ایمنی بالایی برخوردار باشند. هم چنین در آسانسور های کارگاهی باید از قرقره های بزرگ نسبت به قرقره آسانسورهای دیگر استفاده شود، چون کوچک بودن قرقره ها باعث پیچیدن سیم ها به هم میشود.

  • ایمنی چاه آسانسور

چاه آسانسور مکانی است که ریل ها، اتاق آسانسور و تجهیزات دیگر در آن قرار میگیرد. کابین به صورت عمودی در آن حرکت کرده و تا اخرین نقطه توقف آسانسور ادامه پیدا میکند. ابعاد چاه باید به گونه‌ای باشد که فضای کافی برای حرکت آسانسور و همچنین دسترسی تکنسین‌ها برای تعمیر و نگهداری فراهم کند. به همین جهت ایمنی چاه از اهمیت بالایی برخوردار است.
ابعاد چاه بسته به نوع آسانسور و نیازهای پروژه متفاوت است.

نکاتی در مورد تعمیرات و ایمنی آسانسور کارگاهی

تعمیرات و محافظت از آسانسورهای کارگاهی نیز بخش از فرایند ایمنی آسانسور ها به حساب میروند و نیازمند به توجه و دقت ویژه‌ای هستند. با رعایت نکات زیر، می‌توان ایمنی و کارایی این تجهیزات را به حداکثر رساند و از بروز مشکلات جدی جلوگیری کرد.

ایمنی آسانسور کارگاهی

ایمنی آسانسور کارگاهی

۱. بررسی دوره‌ای و نگهداری پیشگیرانه

آسانسورهای کارگاهی باید به‌طور منظم بررسی شوند. منظور از بررسی دوره ای تست‌های عملکرد، بررسی سیستم‌های الکتریکی و مکانیکی و اطمینان از عدم وجود نشتی در روغن‌ها و مایعات است. برای اطمینان از عملکرد ایمن آسانسور و مطابق با مشخصات، بازرسی و آزمایش منظم انجام دهید. برای اطمینان از دقت و قابلیت اطمینان از بازرسان تایید شده و تجهیزات تست استفاده کنید.

2. تعمیرات فوری

هرگونه صدای غیرعادی، لرزش یا کاهش عملکرد در آسانسور باید فورا شناسایی و بررسی شود. با این کار از خطر های ممکنه و احتمالی مربوط به آسانسور جلوگیری میشود.

3. استفاده از قطعات با کیفیت

استفاده از قطعات اصلی و باکیفیت در تعمیرات می‌تواند به بهبود عملکرد و افزایش ایمنی آسانسور کمک کند.
اطمینان از اینکه تمام قطعات و تجهیزات مطابق با استانداردهای ایمنی آسانسور کارگاهی هستند، ضروری است. 

به طور کلی تعمیرات و نگهداری بعد از نصب آسانسورهایی نظیر آسانسورهای کارگاهی یکی از مهم ترین موارد در دوری از حوادث مربوط به آسانسور میشود.

تجهیزات ایمنی آسانسور کارگاهی شامل چه مواردی میشود؟

اپراتورهای نصب آسانسور باید طبق استانداردهای ایمنی یک آسانسور، از یک سری تجهیزات استفاده کنند که شامل موارد زیر میشود:

  • نگه‌دارنده موتور
  • سیستم ایستا مکانیکی
  • حفاظ دکل در آسانسور
  • لیمیت سوئیچ آسانسور
  • نرده امگا
  • سامانه فرود اضطراری آسانسور

خرید آسانسور کارگاهی ایمن

در آخر حال که با اهمیت ایمنی آسانسور کارگاهی آشنا شدیم، خوب است که بدانیم یک آسانسور ایمن که همه نکاتی که در بالا گفته شده است را داشته باشد، از کجا میتوانیم تهیه کنیم؟

تعداد شرکت های معتبری که در این زمینه حرفی برای گفتن دارند و از ایمنی تجهیزات و خدماتی که ارائه میدهند اطمینان داشته باشند، زیاد نیستند. بنابر این مهم است که شرکت مطمئنی را برای این کار در نظر بگیرید.

مستر ساخت با در نظر گیری تمام نکات ایمنی در نصب و سپس نگه داری و تعمیر آسانسورهای کارگاهی با برند های معروفی همچون آسانسور کارگاهی آلیماک، بستری را فراهم کرده تا با قیمت های رقابتی بتوانید محصول و یا تجهیزات مورد نظر خود را خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *